Pages

ASK ME .......fill in the boxes with your questions. InsyaAllah, get the answer within 48 hours!

Name:
Email Address:
Kategori Pembaca Pelajar saya
Remaja / Pelajar
Belia / Penuntut IPT
Dewasa
Warga Pendidikan
Komen dan Cadangan penambahbaikan blog.
Kongsikan apa-apa sahaja. Utarakan soalan anda. InsyaAllah, saya akan berusaha menjawabnya.

This contact form was created by Freedback.

Berpindah-MOVING-

assalamualaikum.

Bermula Januari 2012, anwarjauhari telah menjadikan blog http://cikguhairul.blogspot.com sebagai laman utama.

Justeru, laman anwaruitm ini hanya akan digunakan bagi memuatkan entri tahap tinggi yang tidak sesuai dimuatkan di dalam blog cikguhairul.

Walaupun begitu, setiap komen dan maklumbalas (borang freedback) yang pengunjung tinggalkan tetap saya berikan perhatian.InsyaAllah.

Tuesday, October 16, 2007

berhari raya penuh taqwa

bagaimana agaknya untuk berhari raya penuh taqwa? awalnya musykil... tapi jawapan penuh dan tepat masih belum diperolehi lagi....
saya bayangkan raya sebagai graduation day sepanjang kita berkursus selama sebulan untuk kursus yang melibatkan jasmani dan rohani . kursus intensif yang diperlukan untuk menghadapi 11 bulan akan datang. maka, samaada kita dapat anugerah dekan atau tidak, terpulang bagaimana kita mengisi ramadhan yang lalu. jadi jika penerima dean list merasa sangat dihargai semasa malam anugerah dekan, maka begitulah juga repasaan muslim yang do the best dalam diari ramadhan mereka.

tetapi bagi yang menganggap dan melihat raya dari aspek hiburan, baju , bergaya, makan, duit raya, langsir baru , kuih raya dsb, maka ...itu bermakna raya mereka kosong dari aspek ruhani. maka dapat diteka bahawa ramadhan mereka juga semata2 lapar dan dahaga....

No comments: