Pages

ASK ME .......fill in the boxes with your questions. InsyaAllah, get the answer within 48 hours!

Name:
Email Address:
Kategori Pembaca Pelajar saya
Remaja / Pelajar
Belia / Penuntut IPT
Dewasa
Warga Pendidikan
Komen dan Cadangan penambahbaikan blog.
Kongsikan apa-apa sahaja. Utarakan soalan anda. InsyaAllah, saya akan berusaha menjawabnya.

This contact form was created by Freedback.

Berpindah-MOVING-

assalamualaikum.

Bermula Januari 2012, anwarjauhari telah menjadikan blog http://cikguhairul.blogspot.com sebagai laman utama.

Justeru, laman anwaruitm ini hanya akan digunakan bagi memuatkan entri tahap tinggi yang tidak sesuai dimuatkan di dalam blog cikguhairul.

Walaupun begitu, setiap komen dan maklumbalas (borang freedback) yang pengunjung tinggalkan tetap saya berikan perhatian.InsyaAllah.

Tuesday, August 30, 2011

selamat hari raya daripada cikgu hairul@ anwaruitm.com/ 9w2cbp

DOA BERKUNJUNG KE RUMAH (MARHABAN/ BARAAN) 
Segala puji bagi Allah Tuhan Pentadbir seluruh keadaan. Tuhan yang maha Pemurah lagi Maha tinggi. Dengan Limpah Rahmat dan KemuliaanMu, Tukarkanlah apa kiranya keadaan kami ini kepada sebaik-baik keadaan. Berkatilah Kehodupan kami dan sekalian kaum muslimin.
Ya Allah ya Tuhan Kami. Tukarkanlah keadaan kami, kepada sebaik-baik keadaan. Berkatilah kehidupan kami dan dan sekalian kaum muslimin.
Bersempena dengan bulan Syawal yang mulia ini, kami mohon agar Engkau berkati dan ampuni tuan rumah ini, ________________________ serta ahli keluarganya, semoga dipanjangkan umur dalam iman, mendapat rezeki yang halal, dan diselisihkan dari rezeki yang haram.
www.cikguhairul.edu.my

AnwarJauhari www.anwaruitm.blogspot.com "Dari Abi Said Al-Khudri r.a, katanya : Aku mendengar Rasulullah SAW bersabda : "Sesiapa antara kamu yang melihat kemungkaran, hendaklah ia mengubahnya dengan tangannya (kuasanya). Sekiranya ia tiada berkuasa, hendaklah ia mengubahnya dengan lidahnya (nasihatnya). Sekiranya ia tiada berkuasa, hendaklah ia mengubahkannya dengan hatinya (tidak meredhai perbuatan tersebut). Dan yang demikian adalah selemah-lemah iman."

No comments: