Pages

ASK ME .......fill in the boxes with your questions. InsyaAllah, get the answer within 48 hours!

Name:
Email Address:
Kategori Pembaca Pelajar saya
Remaja / Pelajar
Belia / Penuntut IPT
Dewasa
Warga Pendidikan
Komen dan Cadangan penambahbaikan blog.
Kongsikan apa-apa sahaja. Utarakan soalan anda. InsyaAllah, saya akan berusaha menjawabnya.

This contact form was created by Freedback.

Berpindah-MOVING-

assalamualaikum.

Bermula Januari 2012, anwarjauhari telah menjadikan blog http://cikguhairul.blogspot.com sebagai laman utama.

Justeru, laman anwaruitm ini hanya akan digunakan bagi memuatkan entri tahap tinggi yang tidak sesuai dimuatkan di dalam blog cikguhairul.

Walaupun begitu, setiap komen dan maklumbalas (borang freedback) yang pengunjung tinggalkan tetap saya berikan perhatian.InsyaAllah.

Saturday, April 12, 2008

BANGGANYA AKU!!!


“Dan siapakah yang lebih zalim dari orang yng diberi peringatan dengan ayat-ayat Tuhannya, lalu dia berpaling dengannya dan melupakan apa yang dibuat oleh tangannya? Sesungguhnya telah Kami tutup atas hati-hati mereka, sehingga mereka tidak memahaminya, dan di telinganya mereka ada tutup. Jika kamu seru mereka kepada petunjuk, maka tidaklah mereka mendapat petunjuk selama-lamanya.”
(Al-Kahfi : 57)

Firman diatas merupakan janji Allah SWT terhadap manusia yang keras hatinya sehinggakan Allah menutup hati-hati mereka , memekakkan telinga mereka dari mendengar nasihat lalu mereka takkan mendapat petunjuk selama-lamanya disebabkan kedegilan mereka.
Ternyata golongan manusia seperti ini ramai terdapat di kalangan ummat akhir zaman. Mana tidaknya, banyak bukti yang kita dapat tengok terutama apabila fatwa dibuat antaranya pengharaman rokok.
Berapa ramai perokok berhenti menghisap daun kering tu kerana fatwa? Antara lain kita juga dapat ‘tonton’ kedegilan pihak penganjur konsert yang membuat konsert yang terang-terangan menyalahi syariat Islam dan juga bertentangan fatwa-fatwa ulama tentang pengharaman konsert. Yang paling menyedihkan pihak penganjur, jawatankuasa program & artisnya adalah datang dari ummat Islam sendiri. Pekakkkah mereka??
“Bangganya aku!!!”, itulah mungkin ucapan hati kecil ummat akhir zaman sekarang apabila ‘berjaya’ dalam hidupnya. Apa kejayaannya tu??

bersambung kat sini... http://imammaliki.blogspot.com/ curi kat sini la...

beliau merupakan presiden Persatuan Bahasa Arab UiTM banyak bekerjasma dengan Persatuan Mahasiswa Hadhari UiTM khususnya aktiviti semester ini.

download nukilan sahabat kita, malik aka pena muslim.
http://www.4shared.com/account/dir/5756080/76726f38/sharing.html?rnd=1

No comments: