Pages

ASK ME .......fill in the boxes with your questions. InsyaAllah, get the answer within 48 hours!

Name:
Email Address:
Kategori Pembaca Pelajar saya
Remaja / Pelajar
Belia / Penuntut IPT
Dewasa
Warga Pendidikan
Komen dan Cadangan penambahbaikan blog.
Kongsikan apa-apa sahaja. Utarakan soalan anda. InsyaAllah, saya akan berusaha menjawabnya.

This contact form was created by Freedback.

Berpindah-MOVING-

assalamualaikum.

Bermula Januari 2012, anwarjauhari telah menjadikan blog http://cikguhairul.blogspot.com sebagai laman utama.

Justeru, laman anwaruitm ini hanya akan digunakan bagi memuatkan entri tahap tinggi yang tidak sesuai dimuatkan di dalam blog cikguhairul.

Walaupun begitu, setiap komen dan maklumbalas (borang freedback) yang pengunjung tinggalkan tetap saya berikan perhatian.InsyaAllah.

Monday, December 06, 2010

Hairul Anuar Bin Sobikin

Hairul Anuar Bin Sobikin, putera kelima dalam keluarga Encik Sobikin Bin Wahsin dan Puan Sulasteri Binti Sapuan dilahirkan pada 25 Disember 1986. Beliau menerima pendidikan formal di Sekolah Kebangsaan Parit Bilal dan Sekolah Agama Bukit Pasir, Batu Pahat Johor. dikenali dengan sifat keyakinan diri dan kebolehan yang memberansangkan pada usia muda, beliau telah terpilih sebagai ketua kelas dan pengawas pusat sumber sekolah, manakala pada masa yang sama turut diberi tanggungjawab mengetuai kumpulan marhaban Kanak-kanak Kampung Linau Kecil. Beliau turut mewakili sekolah untuk pertandingan bacaan rawi berzanji peringkat daerah.

baca sambungan di http://anwar-resume.blogspot.com/

AnwarJauhari www.anwaruitm.blogspot.com "Dari Abi Said Al-Khudri r.a, katanya : Aku mendengar Rasulullah SAW bersabda : "Sesiapa antara kamu yang melihat kemungkaran, hendaklah ia mengubahnya dengan tangannya (kuasanya). Sekiranya ia tiada berkuasa, hendaklah ia mengubahnya dengan lidahnya (nasihatnya). Sekiranya ia tiada berkuasa, hendaklah ia mengubahkannya dengan hatinya (tidak meredhai perbuatan tersebut). Dan yang demikian adalah selemah-lemah iman."

No comments: